Followers

Sunday, April 26, 2009

B.I.G lagi ??


Bukan nk cite psl b.i.g lg tp juz nk share n tnjuk korang video cheer song yg agk best mse b.i.g.
Saksikanlah...><



video

Apa HabaQ sMua...



first and foremost,aku nak gtau yg aku nie x la pndai ngat pon nak speaking2....
sja ja....tnjuk educated...hahaha....

sbenaqnya aku nak luah isi hati aku kat cnie....
aku sbenaqnya rsa bertuah gla dapat kwan2 cmnie....

lma dah aku cri kwn cmnie...
msuk mktb br jmpa....bkn sng nak dpt kwan cam depa nie....
stu kpala...sma gila nya.....otak pon sma2 rsak...

otak rsak bkn sbb pa...sbb ada najat...otak dia slalu kning....hahaha
ada mlor plak bleh mnyebabkan kumplan kmi nie jd x stabil....sbb dia brat....hahaha....
ada fiza lak asyik mrh2 org ja....grg dia nie....dia mcm mak la plak lam geng nie...
smua dak pompuan lam geng nie...smua pling gla pnh aku jmpa lam idup aku....dan kwn yg pling best....hahahaha....aku syukur sgt...hehehe

bdk laki lak.....syndrome....rumate aku laaa tue....
dia nie mcm mak aku....pg2 ja pas mndi mesti berleter...mcm mak aku...hahahah
amir lak...bdk pling glap lam geng nie....(aku x mo ngaku)hahahaa....dia nie mla2 x msuk pala ngan kami...tp la nie....msuk dah....hahaha...bleh lyn gak gila nya....hahaha....last skali dak straight...hahaha..dia la pling skema...disiplin...yg pnting dia nie mnt kpl trbang....hahaha...pantang jmpa kpal trbg...mcm jmpa pompuan seksi..msti kalot nak gi tgk...hahaha...



diorg smua nie aku harap akn jd kwn aku smpai mati.....aku syukur sgt dpt kwn cam diorg nie....
rsa cam bertuah sgt...hahaha....yg pnting kami mmg pulun....and gilaaaa sgt....hahahaha


-IzWaN-

apo kaba saen2...

assalamualaikum....
hahahahaha....
apo kaba puok kito..
sbena nyo aku tk dop crito hok nok d crito..
tp juz nk ucap kan trimo ksih sbb ado jugok saen hok sggup saen ngan aku ni....
hehehehehe...
trutama skali kat budok2 hok 6 ore lg tu..
hehehe...
kat sini aku nk pese....!!!!
klau ado cter sal keto..royak le kat aku etek..
jgn syok sdiri plop...
hehehehehe.....
k r..
klau ado gapo2 bnd hok aku raso aku nok royak..
aku akan royak nnt.....
hehehe..
roger..!!!!!!!

bebudak kami pulun...

pada tanggal 16 julai 2007, telah berlakunye perubahan dalam hidup aku nih apabila aku ditempatkan di ipgm sultan mizan..... waktu tu, aku rasa agak teruja gak la cz 1st time aku g tempat yang jauh dr bndar....
perjalann masih jauh....mmnatkan..pnt smlm x ilg lg lps aku mrayau2 bersama2 family ak kat kb...punye la truja mak aku bile 1st time menjejakkan kaki kat kb tu...bandaraya islam la kan...sume papan tanda pun pki tudung je perempuannya...kagum gle aku....

habis da cte psl pengalaman aku...hehehe....nk cite psl kami ni plak...huhuhu...

mle2 aku msuk, aku xsgka lak kls pmulihan ni da stu unit je...
then brlaku la orientasi cm kat mne2 tmpt pun....aku still igt lg, ms duk dlm kump ldk, aku duk kt sblh kakak k ni...(fiza)....hehehe...ms tu mka dia ni asyik senyum je, plik gak ak...mgkin dia nk tunjuk gigi dia y cntik tu kot...hukhukhuk.....

tu bru fiza, ms dlm ldk tu aku pling nyampah ngn dak bulat dlm kelas aku nih (syazwan)....glak dia la y pling kuat....bjet hepi orgnye....bnda x lwk pun dia glak nk bg stu dwan tu dgr...mmg xthn la aku ngn dia ni....hehehe.....wlu bagaimanapun, aku remember glak dia smpi skunk...hahahaha....

then ak nk cte lak psl si gelap ala2 rooney la kononnya...(izwan)....dia ni ms orientasi punye la pmalu...mka pun xleh blah je...asyik menunduk je ble time ldk...mmg xleh blah la dia ni kan... hahahaha....waktu tu aku igt da la org india dlm kls aku...rpe2nye bkn org india...cme ada kenan je org india...hahahaha....jgn marh en bulu....

y lg sorg ni lg la aku x leh blah...spanjang ms time orientasi, bdn tgak je....smpi org pgil dia kapten la...haa mlkat smpi skunk...(akmal)....mle2 aku tgk dia ni, nmpk cm skema je...al maklumla kan, dak alam shah.....huhuhu...dia ni time orientasi serius je...org ngntuk2 pun dia x ngntuk...plik gak aku gn kethanan dia ni....da r pendiam...hmm mle2 aku merasakan dak2 laki klas aku ni hambar2 je orgnye.....huhuhu...

then ak nk cte psl kakak s lak (najat)...hehehe...dia ni msuk lmbt skit dr kitorg...so dia xsme la kne orientasi ngn aku...mse mle2 dia msuk kls...kmi da explorace time tu...pulun2 la kmi sekelas ni kne beratur kat pdg..then si kakak s ni g la beratur kat blkg skali....konon pmalu la kan...heheh.....pastu dia ni kne pgil ngn dak laki...konon nye dak laki kls ni nk wt pramah la ngn dak bru..nyampah je aku...time tu aku tgk kakak s ni,pnye la pendiam....so ak pun xda r brpe tgur dia sgt..hehehe...then ble da lme2 knl, bru mrasakan kple kmi ni boleh la djadikan satu...huhuhu....tu la org kata dont judge a book by its cover...hehehe...

tgl lg sorg je dlm kamipulun ni y ak blum cte... xlen x bkn si gelap...hehehe...(amir)...dia ni third intake klas aku...mle2 aku jumpe dia, kat dlm hep...bru la nk mndftar la katakan...aku igt lecturer mne..rpenye plajar bru..huhuhu....then time tu ak ngah da kls tmk...(teknologi maklumat)....tutor aku pun kol ak...cz dia xdpt nk kol k.u....dia pun kata da plajar bru nk msuk kls...aku tgk2 si gelap ni rpenye...hehehe....mle2 aku tgk dak ni, aku kata tgi gak dia ni...suh knlkan nme,trus kuar slang dia tu...hmm klate rpenye dia ni...hehehe....mle2 knl pun tgk dia ni pndiam...bjet macho la kan nk tgur org...hehehe...lme2 da kwn,pragai sme je cm aku...bsing smacam..hehehe...


kesimpulan drpd crite ini ialah, kpale kmi ini boleh la kata sme...hehehe....4 laki 3 pompuan...huhuhu....mcm2 pragai....da 7 org kan...tp nsib bek kmi ni boleh la kata caring each other...hehehe...aku pun xigt ble kmi mle close to each other...mgkin takdir tuhan kan..hehehe....hope our frenship ni kekal la smpi mati....mle2 rs sume nye pendiam je...tp ble da knl,msing2 xleh berhenti ckp sbnrnye...itulah kami yang aku knl sehingga kini...huhuhu

hmm hope cte ni xda r memboringkan ye...hahaha...ni la serba sedikit cite yang aku leh wat ttg kami ni...nnt aku post lg ble rjin..hehehe....

- the end-

melor @ noor farhana


Saturday, April 25, 2009

nk smbung sal big jgk....(^_^)

wah sgt seronok blk dri big bru2 nih...pnt 2 xyah ckpla mmg pnt gler....tpi orng kte pnglmn 2la yg pnting kn..=)
sblum pg 2 mmg da de gak r dgr cte sal tmpt yg ktorng nk g 2 dri dak2 siri 1..
mcm2 ctela yg dorng duk cte...sape nk brcrte kami dgr je..tol x tol kte sndri akn tau ble da smpi kt sne...
smpila ke ari yg xbrpe dtnggu2 sgt..ktorng pun brtolk la pg ke kem 2...perghh xyah ckp la sblum smpinye ktorng kt kem 2 da nmpk prmndng yg cntik gler..mmg lawa la pntai...air biru je....da mle rse sonok gler....mmg cntik sjuk je mate yg duk memndng nih...tpi pndngn trsekat smpi kt c2 jela pas da nk msuk ke kem 2 pntai 2 da xnmpk..nmpk muke kwn2 yg xmnyejukkn ati ni plk..hohohoho

ha xyah cte pnjgn2 da la kn...nk cte sal LDK plk..kt sne ktorng dpishkn jd due kmpuln tuk stu kelas..aku ngn geng pulun yg len ni dpt stu grup..korng xyah ckpla mmg bsingla grup ktorng...jmpe dak pale senget2 lam kmplun...tpi dlm geng pulun ktorng nih si bulat (syazwan) ngn adk fiza 2 trcmpk kt lam kmpln lg stu...sian gler kt dak bult 2 trcmpk kt kmpln yg seme je pmpuan tbe2 de die laki..ktorng pnggl die bpk aym..hohoho....tpi nsb bek r fiza de teman die kn ala lgpown die mmg muke xmlu ckit ltk je kt mne2 die xksh kowt..huhu...LDK mle2 bpk bosan aku plng suke ble time ktorng kne wat cheers song...brcurah idea ke ldng gandum..orng ni nk wat cmni orng 2 nk wat cm2 mcm2 la....tbe2 mnculla sorng bdk kreatif ala2 shah rukh khan muke die (izwan) bg idea die..mmg smart la...xsngke mnde yg die suruh ktorng wat 2 mmg gempak..kre cm jd cheers plhn r (bngge dri plak)=P...mmg smngt r time wat 2 nk2 tmbh ngn lawak yg sorng dak klas ktorng wat nme die mat yie...die ni r yg mhl..orng duk suke tgk cheers ktorng sbb die r....ktorng kre trme ksih gak r kt die kn...macih2..huhuhu

wah 2 bru ckit 2 cte..de bnyk ag 2..nk cte bnyk2 aku tkut korng bosan plk nk bce kn xpown aku sndri yg bosn nk tlis...aku tmbh ckit ag r ek sbb nnt nmpk cm trgntung plk..hehe...ari pas 2 ktorng de wat aktviti air ngn darat..mmg sonok gler xyah ckpla...wak2 aktviti darat 2 ktorng pg pnjt bukit mle2 mmg advntre tpi ingt ke advntrran ktorng 2 lme upenye skjp je..bukit yg ktorng duk nek 2 xde r tnggi sgt tpi mmg licin..clap sikit je ase leh jd cm cte hndustan da brgolek2 jtuh ke bwh luke sne sni..huhuhu...mmg smngt krjsme pntng gler time pnjt bukit nih..bak lgu wnder pet apa yg pnting??kerjasama....hohohoho...wah mls la da ckp sal aktiviti darat nih xseseronok cm aktiviti air..ha aktiviti air mmg bst gler..aku da r fobia air..mmg emosi aku trgnggu jgkla nk g wat mnde nih...pale aku da pk mcm2 da tkut mati lms la trselam smbil mnum air bnyk, kmbung tngglam trus lms...mmg jntung aku mrnta2 brdegup kncng pela nsb aku blk duk kt dlm air 2 nnt...tpi 2 la orng kte lum cbe lum tau..lg stu klu kte xcbe cbr dri kte wat sstu yg bru xtau kntal mnela jiwa kte kn....aku pun dgn lagak braninye cble pg ke gigi air sme cm dak2 yg len...wah ase tkut aku tbe2 brtukr jd sonok+teruja...aku kapel ngn melur time 2..nsb bek r die nih kre pnglmn jgkla duk kt lam air..die r yg bnyk tlng n aja aku..melur ni aku xtau r cmne leh jd trr duk lam air..mngknla wk2 kcik2 lu mak die sllu duk selam die lam air sbb nakal sgt..klu tgk 2 yg die nmpk kembung ckit dri aku..hahahaha..mle2 ni ktorng duk blja brng..mcm2 style renang yg ktorng blja..pas pd 2 orng JPA aja ktorng cre trjun plk..ha ni ag stu prkre yg brjye wat aku panik...tpi aku gagah dri jgk trjun dlm air 2..tpi bkn yg tnggi pown yg kdue trtnggi..tkut aku nk trjun tnggi2..2pown air da duk msuk lam tingela idungla...trsekat prnafasan aku..huhuhu...

emm aku ase da bnyk sgt da aku duk mngrut kt korng nih...tah tbe2 ase sonok plk duk taip2..da r time taip ni syazwan cbuk je nk bce..orng suh tggu smpi hbs xdgr..mmg dgil...ok da pntla ase nk menaip..nk undur dri dlu la ye...sye akn serahkan kpd kwn2 sye yg len plk tuk dorng mncuhkn pe yg dorng nk curhkn kt blog nih...

ok adios amigos..kte jmpe lg nnt..=)

-najat aisyah al-fareeti-

Monday, April 20, 2009

Kisah Big Ku

Pidi 16-19 iri bilin iri 2, iki din rikin2ki tilih pirgi ki siiti iktiviti ying singit pilik....
Wiliipin pilik, tipi kimi singit sirinik. Micim2 tilih kimi wit pidi iri tirsibit...
wiliipin pinit, tipi kimi tik kisih sibib kimi tilih binyik pirilih pingilimin..
Bigitilih pinigilimin iki di BIG...
Hihihihihih..

p/s: gantikin dengan vokal yang sesuai..

-Syazwan-

Kawan kawan >.<



Friendship is a most beautiful thing happened to human being. We all meet some people with whom we never had a kinship, but they become so special in our life that it becomes hard to live without them. Let us see some points we should consider while playing a role in friendship. Many poets have described friendship as one of the most fascinating bond we ever make in our life. It's the most beautiful thing that happens to us.

Friendship is a relation that is entirely based on trust, belief of two friends in each other. We come across many things in our lives, about which we do not tell anything to people near and dear to us, but we freely tell everything to our friends. Many people find good friends but they fail to continue with their friendship, because they do not know their role as a friend.

Let see some important points that we should take care of if we wish to be good friend for someone:


Be a secrete admirer of your friend:
If your friend is good at something then do not praise him/her in his/her presence. Praising a person for what he/she is good, does not improve his/her qualities, but can cause over-confidence to be induced in him/her, which surely will be harmful for your friend. A good friend should never miss an opportunity to praise his/her friend in front of others when he/she is not around.


Don't proved him/her wrong in public:
As it is important not to praise a friend openly in his/her presence, it is also very much important to abstain from proving him/her wrong in front of other people. Take him/her away from the crowd and let him/her know where he/she is wrong. There is no point in proving your friend wrong in other's presence; it will spoil your friend's image in other's view. And additionally your friendship will be in danger.


Try to understand your friend:

It is always important to understand what your friend is worried about or what problems he/she is facing. Always try to understand the situation your friend is in and try to soothe him/her. It is evident that if people are undergoing some problems, they will not speak up their problems to their brothers or sisters, they will instead tell everything to their friends. Let your friend speak up, just listen to him/her and be with him/her until your friend does not come out of frustration.


Pull Your Friend Away From Making Mistakes:
If your friend is doing something wrong, it is your duty to let him/her know it at earliest. Keep in mind; best friend has to play a role of critic if he/she wants his/her friend to stop doing wrong things. But again keep in mind not to show your friends mistakes in front of other people. Sometimes it is important to understand your friend's intentions behind his/her actions and try to analyze situation, then only you should give your opinion.


The Ego Problem:

Never let ego spoil your friendship. It is no reason to be jealous if your friend is not at all able to speak to you and is with someone else, you have to be his/her friend, do not expect word of gratitude from the person you think is your friend. Sometimes there could be a clash between you and your friend, and you both stop talking to each other for some time, it is not at all wrong to speak first and say sorry to your friend, no matter what happens.


Try to Teach Good Things:
If you are a true friend, you should never give your hungry friend a fish, instead, you should teach him/her how to fish, this will give your friend food for lifetime. A good friend will never wish his/her friend to be dependent on someone.


Do Not Interfere:
Most important point that one should take care of is that your friend has his/her own life and you should not interfere in his/her life. You have a right to tell your friend what is good and what is bad, but you do not have a right to make someone do what you wish. Hope this will help you out solve some of your problems you are facing in friendship.

B.I.G

Msti ada antara korg yg tertnye2 ape tu B.I.G kn3..?? Nk tau?? Mne bleh..teke ar..gnekn la akal yg Allah bg tu utk berfikir..hehe yg dh tau tu xpe ar..tp ade gak yg xtau kn..huhu xpe2..smntra tggu korg brfikir dan sblum cte psl B.I.G ni..meh tgk gmbr..><


Ni sumer owner2 blog nih :)




Sebelum g B.I.G.


Antara aktiviti yang kami lakukan :)



Ade byk lg gmbr sbnrnye tp xlarat nk upload..huhu tp xpela..utk post yg strusnye nnt ktorg smbung blk..xpon sy serahkan pd sahabat2 sy yg len utk cite lg nnt..hehe B.I.G ni sebnrnye byk mengajar kitorg cmne nk jd seorg guru yg sebenar. Ssh sbnrnye nk jd ckgu ni..nmpk je mcm senang kn tp jd ckgu ni la kerjaya yg plng mencabar sekali..byk yg ktorg perlu tau bkn juz stkt mengajar je..bidang perguruan ni teramat amat la sgt meluas..cabaran2 yg bkl mendtg pon agk extreme la..hoho ^^ walaucmnepon, ckgu ni keje yg mulia so wat kwn2 sume jgn sesekali menyesal mnjd seorg guru..teruskan usaha anda..gambate ;D Pengalaman selame hmpir 2 taun kat IPSM ni ngn korng sgt2 berhrge sekali..xpenah sesekali pon rse mnyesal kwn ngn korg..thnks 4 being such a wonderful friend to me..syg korg ! ^^tbe2 lak wat ayt touching..sori2, lari tajuk..haha..papepon B.I.G ni mmg best..g dlu bru tau..jgn wat persepsi Negatif dlu ;p
Nak bg 15/10 tuk B.I.G ni..haha

Dh ar..pnt nk menaip..len kali plak kte story2 ek..
Adios!



























Tuesday, April 14, 2009

testing..testing..;D

First of all, alhamdulillah akhirnya kami berjaya juga mewujudkan blog kami sendiri. Dah lame dah nak buat tapi asyik tangguh je..ni pun cme kami berdua je iaitu k dan f..haha yg lg 5 xtau lagi..suprisee!!! Heheheh... Ni taktau nak tulih padia. Nanti la kita sambung lagi ek. Ok. Bye semua. Heheheheh...